Vecka 5-2023 Veckans mening är från Besökaren av Lee Child

Livet är fullt av beslut och bedömningar och gissningar, och till slut når man den punkt där man är så van vid att fatta beslut och göra bedömningar och gissa att man fortsätter trots att det strängt taget är onödigt.

Jag har hämtat veckans mening från Besökaren av Lee Child, en bok som kom ut första gången på engelska 2000 och på svenska 2003.

Handlingen: Polisen hittar kvinnor med ett förflutet inom armén döda i badkar, badande i grön kamouflagefärg. Ingen blir klok på hur kvinnorna dött, hur kamouflagefärgen hamnat där eller varför är de döda. Därför drar de in huvudpersonen Jack Reacher i utredningen.

Jag är barnsligt förtjust i Lee Childs historier, de har ofta en fyndig twist på slutet. De är också spännande på samma sätt som min ungdoms kioskdeckare var, en spänning som jag sällan hittar i modern svensk spänningslitteratur.

Meningen som jag hittade i början av boken fick jag läsa både en och två gånger. Jag är inte säker på att den är så begriplig, inte ens i sitt sammanhang. Men den snurrade där ett tag …

Om veckans mening

Veckans mening är ursprungligen en idé av Robert W på bloggen Mina skrivna ord. Han presenterar varje lördag en mening från boken han läser. En mening som får honom att stanna upp. En mening att lägga några sekunder på.

Själv lägger jag upp mina i början på arbetsveckan, och kanske inte lika regelbundet.

2 svar på ”Vecka 5-2023 Veckans mening är från Besökaren av Lee Child”

Lämna ett svar