Vecka 49-2022 – Veckans Mening är från Lina Wolffs Köttets tid

Veckans mening är från Lina Wolffs Köttets tid, publicerad 2019 hos Albert Bonniers.

I total samstämmighet mellan handling och tanke, så perfekt samarbetande att inga ord längre behövdes.

Jag borde förstås ha löst Wolffs kritikerrosade De polyglotta älskarna, men det har jag inte. Jag är inte ens färdig med den här boken, Köttets tid, ännu.

Situationen där meningen dyker upp är lätt makaber, men uttrycket kan lätt brytas ut och bli allmängiltigt. Det är ju där man vill vara ibland, i ett tillstånd där handling och tanke är ett – utan att det behöver beskrivas.

Snyggt, tycker jag.

Mer om Lina Wolff

Om veckans mening

Veckans mening är inspirerad av Robert W som på bloggen Mina skrivna ord presenterar en mening från boken han läser. Det är en mening som fått att stanna upp. Humoristisk, allvarlig eller bara en mening att lägga några sekunder på.

Jag har kopierat idén och lägger ut en mening som jag tycker är tänkvärt eller bara bra skriven.

Jag är en ”sucker” för fyndiga uttryck och gestaltningar. Så det blir mycket sådant.

Varför inte lägga till en egen mening eller länk till din blogg i kommentarsfältet nedan?

4 svar på ”Vecka 49-2022 – Veckans Mening är från Lina Wolffs Köttets tid”

Lämna ett svar