Vecka 46-2022 – Veckans Mening från Outsider av Torbjörn Flygt

Veckans mening är från Outsider av Torbjörn Flygt. Boken publicerades första gången 2011

Mick, det är chefen, Mikael, som nån gång på sextitalet träffade Rolling Stones när de lirade på ett halvtomt Baltiskan och var med på en legendarisk efterfest, efter vilken han ändrade förnamnet, ett byte han säkert ångrat sen Jagger börjat fjanta runt i långkalsonger på scen, och önskat att han i stället tagit det för hans del krångligare Keith.

Om veckans mening

Likt Robert W på bloggen Mina skrivna ord lägger jag varje vecka upp en mening från något jag läser eller nyligen läst.

Förhoppningsvis något som är tänkvärt eller bra skrivet.

Jag är en ”sucker” för fyndiga uttryck och gestaltningar. Så det blir mycket sånt.

Vi är flera som bloggar och har följt Roberts initiativ, så häng på. Lägg till din mening eller länk i kommentarsfältet nedan.

4 svar på ”Vecka 46-2022 – Veckans Mening från Outsider av Torbjörn Flygt”

 1. Det är inte lätt när idolerna inte uppträder som man förväntat sig. Du kommer kanske ihåg sångaren Boy George, som slog igenom med bandet Culture Club. Ett gäng unga engelsmän bildade en Boy George fan club trots att de aldrig hade sett honom, bara hört musiken. Sedan fick de se hans androgyna uppenbarelse. Då lade de till ett frågetecken efter Boy.

  Svara
 2. Kul att du hängt på! Har inte läst Flygts bok. Är inte superförtjust i Stones heller, men …
  Veckans mening ör jag däremot ganska förtjust i! Har hängt på länge – över hundra veckor ser jag när jag kollar.

  Svara
  • Det är en kul idé. Tänkte först att jag skulle köra första meningen i böcker jag läst. De säger ju att första meningen är den viktigaste. Men sedan upptäckte jag Roberts sida. Så får vi väl se om jag lyckas hålla tanken vid liv i 100 veckor jag också … (Och Stones måste man förstås bara gilla)

   Svara

Lämna ett svar